Press Releases

Files dalen wereldwijd: INRIX Traffic Scorecard geeft een onthullende blik op de worstelende economieën in Europa

Amsterdam, – 21 Juni, 2012 – INRIX ®, een toonaangevende internationale leverancier van verkeersinformatie en intelligente bestuurder diensten, presenteert de INRIX Traffic Scorecard met een 15 procent daling van de files over de hele wereld in 2011 – en 7 procent daling in Nederland.
“Zo het verkeer gaat, zo gaat de economie. Files zijn een uitstekende economische indicator die ons vertellen of mensen gaan werken, bedrijven producten verzenden en consumenten geld uitgeven “, aldus Jim Bak, Directeur Communicatie en Marketing van INRIX. “Terwijl de Europese Unie Spanje helpt, valideert dit verslag niet alleen de omvang van de schuldencrisis in deze landen, maar geeft ook een indicatie wie de volgende misschien kan zijn.”
Onder de 13 geanalyseerde Europese landen, zijn de landen die het meest beïnvloed worden door de Europese schuldencrisis in overeenstemming met de grootste daling van de files. Portugal (-49%), Ierland (-25%), Spanje (-15%) en Italië (-12%) behoorden tot de landen met de grootste dalingen vorig jaar. Ondanks het feit dat dit als de sterkste Europese economieën worden beschouwd worden de problemen aangewakkerd in de eurozone door dalingen in Duitsland (-8%), Nederland (-7%) en België
(-3%). Bij het vergelijken van 2011 met 2010, toonde Frankrijk een kleine verandering van +1%.
Volgens het rapport is de Top 10 van Europa’s ergste landen voor files in 2011 als volgt:
1. België: Index 21,9. Rijders verspillen 55 uur in files2, 2 uur minder dan in 2010
2. Nederland: Index 18,5. Rijders verspillen 50 uur in files2, 4 uur minder dan in 2010
3. Italië: Index 17,2. Rijders verspillen 29 uur in files2, 6 uur minder dan in 2010
4. U.K.: Index 17,0. Rijders verspillen 32 uur in files2, 4 uur minder dan in 2010
5. Spanje: Index 16,7. Rijders verspillen 34 uur in files2, 6 uur minder dan in 2010
6. Frankrijk: Index 15,9. Rijders verspillen 36 uur in files2, geen verandering t.o.v. 2010
7. Duitsland: Index 12,7. Rijders verspillen 36 uur in files2, 3 uur minder dan in 2010
8. Oostenrijk: Index 11,6. Rijders verspillen 27 uur in files2, 2 uur minder dan in 2010
9. Portugal: Index 11,2. Rijders verspillen 23 uur in files2, 22 uur minder dan in 2010
10. Zwitserland: Index 11. Rijders verspillen 33 uur in files2, 2 uur minder dan in 2010
Luxemburg, Hongarije en Ierland ronden de lijst af onder de 13 onderzochte Europese landen in het rapport. Ter vergelijking: de VS rangschikt als een na laatste op de lijst in vergelijking met Europa vlak voor Ierland. Canada rangschikt 5e na België, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.
Door het analyseren van het verkeer op de belangrijkste snelwegen in Europa, biedt de Scorecard een uitgebreid overzicht in de hardnekkige problemen van de stedelijke verkeersopstoppingen. Volgens het rapport, is de Top 25 drukste steden in 2011 in Europa3 als volgt:

1. Milaan, Italië
2. Brussel, België
3. Antwerpen, België
4. Parijs, Frankrijk
5. Manchester, U.K.
6. Rotterdam, Nederland
7. Rome, Italië
8. London, U.K.
9. Utrecht, Nederland
10. Florence, Italië
11. Liverpool, U.K.
12. Barcelona, Spanje
13. Madrid, Spanje
14. Gent, België
15. Amsterdam, Nederland
16. Belfast, U.K.
17. Stuttgart, Duitsland
18. Keulen, Duitsland
19. Lyon, Frankrijk
20. Bordeaux, Frankrijk
21. Hamburg, Duitsland
22. Newcastle, U.K.
23. Nottingham, U.K.
24. Sevilla, Spanje
25. Den Haag, Nederland

Verkeerspatronen & Trends in Nederland
De INRIX Traffic Scorecard laat meer details zien van de verkeersproblemen in heel Nederland – door in te zoemen op het totale aantal uren doorgebracht in het verkeer, de ergste dag van de week voor woon-werkverkeer en de gemiddelde snelheden voor de top 6 meest bevolkte steden in Nederland, samen met honderden andere details.
In het algemeen besteden Nederlandse chauffeurs meer tijd in het verkeer ten opzichte van bestuurders in Duitsland, Italië en de Verenigde Staten. De scorecard vond de slechtste plaats en tijd om op de wegen van het land te zijn in Utrecht op donderdag van 16:00-17:00, waar het gemiddeld 25 procent langer duurt dan dezelfde reis zou nemen in onbelaste omstandigheden. Over het geheel genomen had Nederland een INRIX index van 18 wat betekent dat een willekeurige reis langs de belangrijkste snelwegen van het land tijdens de spits gemiddeld 18 procent langer duurt dan dezelfde reis in onbelaste omstandigheden.
Door het analyseren van het verkeer op de belangrijkste snelwegen in de 6 grootste grootstedelijke gebieden3 van het land, biedt de Scorecard een uitgebreid overzicht van de hardnekkige problemen van de stedelijke verkeersopstoppingen. Volgens het rapport, is de Top 6 drukste steden in Nederland3 met de ergste tijden als volgt:
1. Rotterdam: Rijders verspillen 66 uur per jaar in files2, slechtste uur = Donderdag 16:00-17:00
2. Utrecht: Rijders verspillen 60 uur per jaar in files2, slechtste uur = Donderdag 16:00-17:00
3. Amsterdam: Rijders verspillen 56 uur per jaar in files2, slechtste uur = Dinsdag 9:00-10:00
4. Den Haag: Rijders verspillen 49 uur per jaar in files2, slechtste uur = Donderdag 17:00-18:00
5. Eindhoven: Rijders verspillen 41 uur per jaar in files2, slechtste uur = Vrijdag 16:00-17:00
6. Groningen: Rijders verspillen 30 uur per jaar in files2, slechtste uur = Dinsdag 9:00-10:00

Van deze steden, ervaren de chauffeurs in Amsterdam de grootste daling en besteden 7 uur minder in het verkeer in 2011 ten opzichte van 2010, gevolgd door Eindhoven (6 uur minder). Bestuurders in de rest van de steden in Nederland geanalyseerd ervaren alleen een lichte daling van de files (1-2 uur minder).

Unieke patronen die zich ontwikkelen in het verkeer buiten de regio files zijn onder andere:
• Slechtste dag: Donderdag
• Slechtste ochtend: Dinsdag
• Slechtste uur: Donderdag 16:00-17:00
• Slechtste middag: Donderdag
• Beste dag: Vrijdag
• Beste ochtend: Vrijdag
• Beste uur: Vrijdag 7:00-8:00
• Beste middag: Maandag
Big Data at Work
De INRIX Traffic Scorecard is gebaseerd op de analyse van miljarden ruwe data punten uit de eigen historische INRIX database met verkeersinformatie van ongeveer 100 miljoen voertuigen die elke dag op de wegen rijden inclusief taxi’s, pendeldienst naar de luchthaven, service bestelwagens, lange afstanden vrachtwagens, particuliere auto’s en mobiele apparaten . Alle data van deze GPS-uitgeruste voertuigen en apparaten omvat de snelheid, locatie en richting van een bepaald voertuig op een bepaalde datum en tijd. In het creëren van de Scorecard, analyseert INRIX informatie van meer dan
1 miljoen kilometer aan Europese snelwegen en secundaire wegen tijdens elk uur van de dag om tot de meest uitgebreide en actuele verkeersinformatie te komen voor de 100 grootste stedelijke gebieden.

Dezelfde gegevens die worden gebruikt om de Scorecard te genereren is ook de basis van INRIX Traffic, een gratis applicatie dat bestuurders helpt om files tijdens hun woon-werkverkeer te vermijden. De app helpt bestuurders om nooit meer te laat te komen met inzichten uit ‘s werelds grootste verkeersnetwerk in de snelste routes van huis en naar werk met aanbevolen vertrek-en reistijden, verkeers-prognoses en gepersonaliseerde verkeersinformatie voor routes van de bestuurder. Scorecard hoogtepunten zijn ook te vinden op de app. De app is een uitbreiding van het commitment van INRIX om bestuurders snel naar hun bestemming te krijgen, veilig en zonder incidenten. Meer informatie over INRIX Traffic is te vinden op https://inrixtraffic.com.

Over de INRIX Traffic Scorecard
De INRIX Traffic Scorecard meet unieke file problemen van het land door verder te gaan dan de traditionele beperkingen van de sensoren in de weg en statistische steekproeven door het analyseren van real-time crowd-sourced data afkomstig van de werkelijke voertuigen die op grote stedelijke wegen van België rijden. Meer informatie over files in België en de vergelijking met andere landen over de hele wereld, samen met een samenvatting van het rapport zijn nu beschikbaar op scorecard.inrix.com. De uitgebreide gegevens van de INRIX Traffic Scorecard is per direct beschikbaar onder licentie voor verdere analyse en beoordeling door overheidsinstellingen en commerciële organisaties.

Over INRIX
INRIX®, eigenaar van het grootste internationale verkeersinformatieplatform ter wereld, levert slimme data en analyses als basis voor oplossing van transport- en verkeersproblemen over de hele wereld. INRIX maakt gebruik van crowd-sourced gegevens die dagelijks via ongeveer 100 miljoen GPS-uitgeruste voertuigen en mobiele apparaten worden verzameld om op die manier inzicht te bieden in verkeerssituaties en geavanceerde analysetools en –services aan te kunnen bieden in 30 landen.
Met meer dan 200 klanten en partners, waaronder Audi AG, ADAC, ANWB, BMW, de BBC, Ford Motor Company, de I-95 Coalition, MapQuest, Microsoft, NAVIGON, Nissan, O2, Tele Atlas, Telmap, TeleNav, Toyota en Vodafone, helpt INRIX door middel van real-time verkeersinformatie en –prognoses automobilisten elke dag opnieuw tijd te besparen. Voor een kennismaking met de revolutionaire verkeerstechnologie die totaal nieuwe vormen van navigatie- en locatiegebaseerde servicetoepassingen mogelijk maakt, gaat u naar www.INRIX.com
###
Voetnoten:
1. INRIX Index (II): De methodologie gebruikt om de algemene file te meten en om Urban Area INRIX Index voor elk van de wekelijkse 40 piekperiode rijtijd uur maakt de berekening van de totale Amerikaanse Urban Area congestie metrics, per uur, per ochtend en avond rij tijd, per dag en in het algemeen.

De INRIX Index is een indicator van de file en de economische activiteit in een regio of stedelijk gebied op basis van gegevens verzameld uit de bijna 100 miljoen apparaten rapportage voor INRIX in real-time, het genereren van miljarden van de individuele metingen per maand in Noord-Amerika en Europa. De INRIX Index is gelijk aan nul voor wegen zonder files. Elke extra punt in de INRIX index vertegenwoordigt een procentpunt stijging van de gemiddelde reistijd van een woon-werkverkeer boven de free-flow omstandigheden tijdens de piekuren. Een INRIX Index van 30, bijvoorbeeld, betekent dat een 20-minuten free-flow reis 26 minuten zal duren tijdens de piek reistijd periode met een stijging van 6-minuten (30 procent) ten opzichte van free-flow. Voor elk wegsegment, wordt een INRIX Index berekend voor elk uur van de week, met behulp van de formule INRIX Index = gemiddelde snelheid per uur ÷ Free-flow Speed – 1. Weg segmenten worden vervolgens samengevoegd tot grootstedelijke gebieden en landen om een INRIX index te bepalen voor elk niveau van de rapportage

2. Op basis van een vergelijking met de feitelijke onbelaste woon-werkverkeer in minuten per enkele reis in het spits uur.

3. Om grootstedelijke gebieden te definiëren, maakt de Scorecard gebruik van de “Larger Urban Zone” definitie gemaakt en onderhouden door Eurostat, het statistische bureau van de Europese Unie. Een grotere stedelijke zone (LUZ) is een benadering van het functionele stedelijke gebied dat zich uitstrekt tot buiten de kern van de stad. https://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/European_cities:_spatial_dimension

Related News